MEI,23

VR12may20:00Wennen aan de WolfZaal interdisciplinairliteratuurmuziekpoëzie

Event Details

Wennen aan de Wolf

Wennen aan de Wolf is een nieuwe avond vol muziek, literatuur en videokunst waarin het experiment centraal staat. Gevestigde artiesten en aanstormend talent worden geconfronteerd met hun angsten en presenteren speciaal voor deze avond nieuw werk


Programma:

Laura Kampman | Muziek

Laura Kampman (fotografe, muzikante) transformeerde het vastleggen van momenten in foto’s, naar het vastleggen in geluidsopnames. Op haar telefoon neemt ze al een aantal jaar verschillende omgevingen, alledaagse geluiden, gesprekken en liedjes op. Deze opnames worden niet alleen vervlochten tot opzichzelfstaande geluidscollages (Roof of Air), maar vormen ook de basis voor haar eigen liedjes.”

Drroomgordijnen | Muziek/Poëzie

Drroomgordijnen (/M-JO/Mezelva) wijdt zijn leven aan het onderzoeken van zowel het innerlijke als het uiterlijke universum. De vormen waarin hij zijn bevindingen uit – liedjes, proza, poëzie, video’s en soms een foto – ziet hij als zijn belangrijkste ‘middel van communicatie’ naar-, bijdrage aan-, en uitnodiging tot uitwisseling met de samenleving.

Jvdp.tv | Beeld

jvdp.tv is een cineast. Jvdp.tv begon met het verfilmen van zijn manier van leven tijdens de 2020 covid-19 pandemie. Het resultaat is een alsmaar expansief groeiend oeuvre aan korte films die hij graag vlogs noemt.

Maartje Wortel | Literatuur

Maartje Wortel werd geboren in Eemnes. Ze werd van de School voor Journalistiek gestuurd omdat ze te veel verzon. Inmiddels is ze als schrijver uitgegroeid tot een van de meest kenmerkende stemmen van haar generatie. Voor haar debuut Dit is jouw huis ontving ze de Anton Wachterprijs en haar laatste roman, IJstijd, won de BNG Literatuurprijs. Haar laatste bundel Er moet iets gebeuren werd genomineerd voor de Fintro en de ECI Literatuurprijs.

Julien Staartjes | Literatuur

Julien Staartjes (1989, Amsterdam) studeerde Cultural Analysis aan de UvA. Verhalen van hem zijn verschenen in o.a. DW B, Kluger Hans en de Optimist. In de zomer van 2014 deed hij mee aan het allereerste Das Magazin Zomerkamp en in 2019 werd hij geselecteerd voor de Editio Lage Landen Schrijfweek. Hij maakt muziek onder de naam Summer with Monica.

Toverberg | Muziek

Toverberg is een Nederlandstalige zanger-liedschrijver. ‘Tranen in de Wind’, Toverbergs eerste Nederlandstalige album dat verscheen op 22 februari 2023, ging de muzikant op zoek naar de kern. Alles ging overboord: Coole sounds, drones, gospelkoren, strijkers, blazers, distortion en een vreemde taal om je achter teverschuilen.
Het resultaat is ontwapenend album dat op een ingenieuze wijze intiem en allesomvattend
tegelijk voelt. Kleine ontwapenende liedjes over grote onderwerpen. De tekst staat centraal, begeleid door een akoestische gitaar.

Honingbeer | Muziek

Honingbeer is het solo-project van violiste Marthe Lasthuis ze mengt post-minimal en neo-klassiek met ambient. Honingbeer neemt je mee in de herontdekking van haar viool waar ze de kleur en grenzen van haar strijkinstrument verlegt.

Marthe van Bronkhorst | Poëzie

Marthe van Bronkhorst (zij/haar) is schrijver, theatermaker en psycholoog en studeerde aan de VU Amsterdam en Harvard Medical School. Ze schreef voor onder meer Theater Ins Blau, Sonnevanck, Over het IJ festival, Kluger Hans, Meander, De Revisor en werkt aan een roman over duikers bij uitgeverij De Geus.

Levina van Winden | Poëzie

Levina van Winden (Zeeland, 1994) is o.a. dichter.

Toen Levina in 2018 de jaarfinale van de Amsterdamse Festina Lente poëzieslag won prees de jury haar als ‘een geboren voordrachtskunstenaar’ voor wie geen podium te groot is. Haar onverschrokken aanwezigheid op het podium is beheerst en intens, met een kracht die menig roerloos publiek al heeft getroffen en verbluft.


-INFO-
Datum | 12 mei
Deuren | 20:00
Aanvang | 20:30
Tickets | €12,50
Facebookevent | Link


Praktische informatie
Deze show is rolstoeltoegankelijk. Heb je verder vragen over de toegankelijkheid van Cinetol, lukt het niet om online een kaartje te kopen of heb je een andere vraag? Bel ons op 020 248 0186, we zijn bereikbaar op kantoordagen tussen 10:00 – 18:00. Per mail contact opnemen kan ook via info@cinetol.nl. Wij vragen publiek met klachten die passen bij het Coronavirus de richtlijnen van de rijksoverheid te volgen.

X