DECEMBER,22

DO08dec20:00Yoràn Vroom's Group of FriendsZaal jazz

Event Details

Maandelijks ontvangen wij Yoràn Vroom en zijn Group of Friends in Cinetol voor een intieme avond met jazz en improvisatie. Na een aantal spectaculaire edities komt hij terug met nieuwe improvaties en gastmuzikanten.

Group Of Friends
Group Of Friends is de band van Yoràn Vroom, componist en drummer uit Amsterdam. Vroom is al jaren actief in de Nederlandse en Europese jazzwereld, en heeft met vele internationale artiesten gewerkt. In 2021 verscheen zijn zeer goed ontvangen debuutalbum Across A Spectrum, dat hij met Group Of Friends zal laten horen in een nieuw jasje, in combinatie met ander werk.

Group Of Friends is een collectief van getalenteerde musici met ieder een specialisme, wat de band’s positie in de scene uniek heeft gemaakt. Met collectieve improvisatie als gemene deler, en inspiratie uit wereldwijde folklore, zullen de musici hun eigen interessante kijk geven op het repertoire van Vroom, met als doel het creëren van een proces waarbij zowel de musici als de luisteraars emotioneel, intellectueel en spiritueel in worden meegenomen.

Special guest: Aïcha Gill

Aïcha Gill (Dreamgirls, Tina Turner the musical, Sublime FM Talent) is een Nederlands-Surinaamse R&B/neo-soul zangeres, songwriter en actrice. Ze wordt geïnspireerd door Anita Baker, Lianne La Havas, Jill Scott, D’Angelo en meer. Dit vertaalt ze naar haar soulful, gepassioneerde performances die een verhaal vertellen. Na de release van haar singles ‘Last Love Letter’ en ‘September’, werkt en schrijft ze door aan een EP die volgend jaar zal worden uitgebracht.

Instagram

Over Yoràn: 

“Yoràn Vroom quickly developed into one of the leading musicians of our time. “ –Vrije Geluiden

Beluister Across A Spectrum van A tot Z, en je weet precies wie Yoran Vroom is, en dat is een prettige kennismaking met een mooie muzikant. Een overtuigende, authentieke debuutplaat met geweldige in your face drums en percussie; alsof de muzikanten in de kamer om je heen staan.” – Slagwerkrant

Group Of Friends Live
Yoràn Vroom Spotify 
Yoràn Vroom Instagram

Group of Friends bestaat uit:
Yoràn Vroom – drums
Itai Weismann – EWI
Yariv Vroom – Allround Percussion
Timothy Banchet – Piano/Keys
Fantison Araby – Mandinka Percussion
Nathaniel Klumperbeek – bas


INFO
Datum | 8 december
Deuren | 20:00
Aanvang | 20:30
Tickets | €15*
Gereduceerd tarief (studenten/minderjarigen/65+/Stadspas) | €10*
Facebook event | link
Deel dit programma: cinetol.nl/events/yoran-vrooms-group-of-friends-december/

*Deze show is gratis voor leden van We Are Public


Praktische informatie
Deze show is rolstoeltoegankelijk. Heb je verder vragen over de toegankelijkheid van Cinetol, lukt het niet om online een kaartje te kopen of heb je een andere vraag? Bel ons op 020 248 0186, we zijn bereikbaar op kantoordagen tussen 10:00 – 18:00. Per mail contact opnemen kan ook via info@cinetol.nl. Wij vragen publiek met klachten die passen bij het Coronavirus de richtlijnen van de rijksoverheid te volgen.

X