MAART,24

DO07mar20:00Group of Friends | special guest: Benjamin HermanYoràn Vroom jazz

Event Details

Maandelijks ontvangen wij Yoràn Vroom en zijn Group of Friends in Cinetol voor een intieme avond met jazz en improvisatie. Na meerdere spectaculaire edities komt hij in maart terug met nieuwe improvisaties en een gastmuzikant.

Group Of Friends

Group Of Friends is de band van Yoràn Vroom, componist en drummer uit Amsterdam. Vroom is al jaren actief in de Nederlandse en Europese jazzwereld, en heeft met vele internationale artiesten gewerkt.

Group Of Friends is een collectief van getalenteerde musici met ieder een specialisme, wat de band’s positie in de scene uniek heeft gemaakt. Met collectieve improvisatie als gemene deler, en inspiratie uit wereldwijde folklore, zullen de musici hun eigen interessante kijk geven op het repertoire van Vroom, met als doel het creëren van een proces waarbij zowel de musici als de luisteraars emotioneel, intellectueel en spiritueel in worden meegenomen.

Over Yoràn: 

“Yoràn Vroom quickly developed into one of the leading musicians of our time. “ –Vrije Geluiden

Beluister Across A Spectrum van A tot Z, en je weet precies wie Yoran Vroom is, en dat is een prettige kennismaking met een mooie muzikant. Een overtuigende, authentieke debuutplaat met geweldige in your face drums en percussie; alsof de muzikanten in de kamer om je heen staan.” – Slagwerkrant

Group Of Friends Live
Yoràn Vroom Spotify 
Yoràn Vroom Instagram

Group of Friends bestaat uit:
Yoràn Vroom – drums
Itai Weismann – EWI
Yariv Vroom – Allround Percussion
Timothy Banchet – Piano/Keys
Fantison Araby – Mandinka Percussion
Nathaniel Klumperbeek – bas

Special guest: Benjamin Herman

De afgelopen 30 jaar is saxofonist en muzikale alleseter Benjamin Herman een van Nederlands meest productieve musici van zijn generatie geweest. Na zijn deelname aan de Thelonious Monk Competition in 1991 en zijn studie bij Dick Oatts in New York heeft Benjamin tot op heden meer dan 50 albums uitgebracht als soloartiest en als frontman van zijn groovegeoriënteerde ensemble New Cool Collective.

Zijn solowerk varieert van postmoderne interpretaties van klassieke Nederlandse avant-garde met drumicoon Han Bennink en enfant terrible Misha Mengelberg tot samenwerkingen met Nederlandse dichters, popzangers en hiphopartiesten.


-INFO-
Datum | 7 maart
Deuren | 20:00
Aanvang | 20:30
Tickets | €15* | Link
Gereduceerd tarief (studenten/minderjarigen/65+/Stadspas) | €10
Facebook-event | Link


Praktische informatie
Deze show is rolstoeltoegankelijk. Heb je verder vragen over de toegankelijkheid van Cinetol, lukt het niet om online een kaartje te kopen of heb je een andere vraag? Bel ons op 020 248 0186, we zijn bereikbaar op kantoordagen tussen 10:00 – 18:00. Per mail contact opnemen kan ook via info@cinetol.nl.

X